mleveni lan

MLEVENI LAN

Mleveni lan se dobija mlevenjem celog zrna lana bez ceđenja ulja iz njega. Pokazao se kao jedna od najhranljivijih namirnica.

ZAŠTO BAŠ MLEVENI LAN

Zato što cele semenke lana samo prođu kroz vaš crevni sistem nesvarene jer naše telo nije sposobno da ih razgradi i time se ništa ne postiže. Mleveni lan olakšava telu proces njihovog varenja i omogućava da pokupi sve hranljive materije iz njega. U lanu se nalaze omega 3 masne kiseline koje imaju značajnu ulogu u smanjenju visokog krvnog pritiska i u sprečavanju aritmije. Takođe sprečavaju stvrdnjavanje arterija usled stvaranja naslaga u njima i pomažu u snižavanju lošeg holesterola. U tom procesu značajnu ulogu imaju još i lignini. Oni smanjuju mogućnost formiranja naslaga u krvnim sudovima za čak 75%. Lignini ometaju razvoj i širenje tumorskih ćelija kao što je rak dojke i rak jajnika, a u tome mu pomaže i vitamin B17. Lignini su puni antioksidansa koji se sjajno bore protiv raznih upalnih procesa, virusa, bakterija, gljivica i održavanju zdravlja naših ćelija. Mleveni lan je dobar za probavu i detoksikaciju organizma. Mleveni lan se koristi i za mršavljenje. U pola čaše jogurta umešajte jednu kašiku mlevenog lana i pijte pola sata pre svakog obroka – 21 dan. Na sličan način deluju i ovsene mekinje.

Pakovanja ovog proizvoda su: 100 g, 250 g


INTEGRALNA BRAŠNA

PŠENIČNO , RAŽANO, SPELTINO, OVSENO, JEČMENO

GRIZEVI BEZ GLUTENA

PROSENI, PIRINČANI INTEGRALNI, HELJDIN

MLEVENO ZRNO

LAN, SUSAM, KIM